Monday

Tipah Tertipu

Well, hari ni mmg lah my first day kan ke sekolah. Plus jadi senior lak. memang lawak. haha. Pagi2 lagi prefects dah ada first unformal meeting. Macam biasa lah, hal Opss lewat mesti bangkit punya la!
Tahun ni prefects teacher pun dah tukar. Dulu Pn. Herlina alahai aku suka kau! hahah. Sekarang dah tukar teacher, but the teacher is quite ok lah. So, kira2 macam pukul 3pm mcm tu, kitaorang kena datang sekolah sbb bilik prefects tahun ni tukar sebelah koperasi, idk wth man! macam siput. Dah bilik lama dah cantik kut kitaorang repaint and so on. Then kena tukar bilik busuk mcm tu. Bukan tu ja, kitaorang kena pindah kan semua barang kat bilik lama ni. dah kosong and settle semua, dgn hati yang agak terbuka kami pun nak gerak lah ke bilik baru tu. Macam tahi bilik tu pehun gila barang yang tah apa2, besi buruk, sampah sarap, almari tak guna, sinki mcm shit and macam2 other unplesant things lah we.
And yang menjadi beban nya adalah kotak minuman yg berkotak2 tak terkira macam siaa. Serta beberapa kotak kertas A4 yang masih belum digunakan. Kotak kertas tu berat dia dua kali ganda dari kotak air. Walaupun kotak kertas sikit lah. Benda macam jauh gila kut bilik baru ke bilik lama tu. Memang memerah keringat lah kan nak hangkut satu2 -.-

Nampak macam sikit, tapi FHUH tak tau nak cakap.
Macam cau gila ja kan. Free dapat sakit itu lah ini lah. Hahaha. Tak apa. It was fun doing that silly sweating thing hahaha!

4 comments:

wobot.suke.bebel said...

deyda...
ko pengawas keh?
baru dilantik eh?
hahaha...
thniah la babe

chuel said...

tipah tertipu lagi~

Helmi Razali said...

oh, pengawas = student yang kena buat kerja-kerja awam di sekolah.

dulu aku pun camtu gak, nak wat camane kan. Terpaksa layan je la

LANtai mop said...

pengawas!!!