Monday

Babi, Pig, Khinzir

Monday 26Jan – Cuti weh, bosan weh. Semalam aku tidur awal dalam pukul 10 sbb mcm ngantuk gila dan penat. tak tau apa aku buat. Baru lelap mata mak aku cm lc lah ketuk pintu bebel2 pasal abg aku. Sebab ngantuk punya pasal, aku tido balik.

Pagi pkul 7.30 aku cam terbangun, dengan mamau nya aku baca text karad. “Girls wake up, cheer prac weh” then aku rep pukul brapa? dia rep “8 aa”.. aku tidur balik. Pukul 8 aku terbangun, oh fuck prac weh. Capai tuala mndi lah. Time tgh dalam bilik air, mak aku ketuk pintu bilik air plak. “Lepas mandi ni turun bawah jap, nak cakap.”

Lepas siap pakai tracksuit semua nak cheer lah konon, aku pun turun dgn innocent nya. Parents aku duduk tegak2 kat kerusi mcm nak umum hari raya lah pulak kan. Aku pun duduk lah dan tanya apahal?

Tersangat pig lah kan seawal 8.30 pagi dah kena tiau tak tentu pasal. Parents aku mmg kalau nak sound tak check ada bukti ka tdk. Abang aku pun satu, kalau dah buat report tak fikir mati hidup. Nasib baik aku syg kau lah pk.

Back to the point. My brother and his wife ada cam gaduh sikit, adat lah rumah tangga. But then, tak logic nak mampus parents aku ckp they all gaduh sebab aku weh. Ada ka sebab abang aku belikan aku stuffs and then bini dia marah. Aku dah la agak panas baran. Pagi2 buta aku semangat nak g cheer, dah kena tiau bukan2.

Aku langkah kuar pintu, kena peril-perlo pulak. Ahhh lantak lah ya.

Pagi aku keluar, petang aku balik. Buat apa duduk rumah klau asik kena tiau memanjang kan?

Aku balik dalam pukul 4 then tidur. Gila penat kepanasan.

Lepas tu hujan, bapak aku ketuk2 pintu bilik kejut dengan suara yang lantang haih naik darah aku. Ada ka tengah tidur sedap2 kena kejut cam tu. Memang baran aku timbul lah kan. Ok fine lah kalau nak suruh aku angkat kain sebab hujan pun, tak boleh ke ketuk pintu cakap elok2. Aku bukan nya tidur mati pun, lagipun baru ja lelap mesti senang nak bangun. Then aku tak boleh tidur balik.

Malam, my mother, my brother and his wife baru balik from mana tah. Lantak lah kan, aku mana tau. Mak aku yang konon nak amek hati aku belikan aku makanan lah kan. Dia belikan nasi ayam. YA ALLAH! dah berjuta kali aku cakap aku benci nasi ayam. tak suka tak suka tak suka! tak paham2 ka? aku ni anak dia doh. Tak kan lahh haih!!!!!!!

Nak cerita banyak2 pun, shes my mother. Ehm. I'll rather eat biskut kering lah than nasi ayam yg warna kuning tu. Kalau betul2 darurat yg tak dapat nak diselamatkan tu, baru lah aku makan nasi ayam okay. Its not like aku tak bersyukur or what. Tekak aku tak boleh nak terima, what to do then?

Just put your self in my shoes so baru kau tau. Ni baru satu hari punya cerita peeps. belum hari2 yang lain kan.

Eventhough, my family is a non-comparable best things I have ever had, but yeah this is my final year, so don’t you ever be a wall to obstruct my way people.


Haih

Tension ja.

P/s:

Hey perempuan, before kau jadi one of my family, aku dapat beribu lah, barang2, apa aku nak semua dapat. Sekarang kau dah ada, tak payah la nak sentap sebab abg aku belikan aku stuffs. Plus aku tak mintak, dia mmg suka belikan aku barang. Kau jealous kenapa? Tak cukup lagi apa kau dapat??? AWAKE !

7 comments:

ellynaz said...

relax ah.
tayah ah lyn akk ipar you.
buat2 jea bila jmpe dia o pape.
plus you ta suka nasi aym ?
i suka.
bahahaa.

:)

ahmadzamri said...

kau karangan ke apa nih?

sipencarut said...

haha no point.
btw, nasik ayam best la. :D

deyda said...

ELLY : dia ddk umah i la buat masa ni, tension do.
ZAMRI : isi hati, isi perut suma aku letak aha.
ADIE : tak best!


AKU BENCI NASI AYAM.
TENGOK JA SUMPAH DAH BOLEH NANGIS
:((

Poison Flower said...

peh.bg gua.gua kasi hbs nasi ayam lu tu. oh lupa, hai!

wobot.suke.bebel said...

pmpuan tuh bodo..
jeles ngn adik ipar sndiri?
fuck off.

Riot Rebel said...

whoa .
dpt mrasekan ketensionannya .
haha .
chill ma sista xD .