Saturday

Akmal dan Deyda

Sejak kebelakngn ini, aku dan abg aku mcm sering spend time togthr lah. aku banyak ikut dia kesana kesini, kesitu kemari. tk selalu aku mcm ni, sbb dia busy dan rumah dia pun jauh from shah alam. dari songkhla ke shah alam mengambil masa 9jam kut. sbb, 4jam sampai betong. dan lg 5jam terus ke shah alam. bontot aku pon kematu du.


Dalam pejalanan, kitorg lalu lah kt satu perkampungan org asli ni. then tetiba tepi jalan tu ada pasar malam. aha abg aku nk mkn burger aym dan air cham. dia suruh aku turun, dia stay di kereta sbb tk ada parking. tapi actually, aku tk paham air cam tu apa bnda. aku buat2 lah paham.


Aku turun dari kereta dan g lah cari burger aym. yg air cham tu pegi mati lah, aku ckp saja lah tak da jual. aha. cari punya cari punya cari. tak ada org jual burger. yg ada pun burger yg dah siap mcm baju longgok2 tinggal beli. gila tak best. aku pun patah balik kat kereta. aku cakap lah ada burger longgok ja. abg aku ckp, beli ja lah.


Aku pun beli burger tk fresh tu dan aku beli hotdog ja utk aku. senang nk makan dalam kereta. smpai dlm kereta. abg aku nk hotdog aku. mcm babi kan. aku dah ah tk suka burger tk fresh tu. tp disebabkan aku tk beli air cham, aku kena la mengalah.


Radio kedengaran perlahan, mulut kami terdiam ( ceh mcm sastera lak aku ni ) ehm. tetiba abg aku tya. “eh, kau sebenanya tau ka tidak air cham tu apa?” aku pun jawab “bodo, mana la aku tau sebenanya. ehe sorry.” abg aku pun ckp, “aku dah agak dah. aku saja nak test kau. hahaha” dia tergelak besar. aku pun tya lah apa AIR CHAM tu?


Dia pun cita ah. satu hari, dia dgn kawan dia (badang) g lepak kat satu kedai ni. ada pakcik tu order lah nk minum apa. si badang ni nk kopi o, abg aku ckp dia nk air cam. abg aku explain lah, air cham tu. air kopi campur dgn teh. so boleh ka tdk bang? pakcik tu pon kata. “Laa, cakap lah kopi campur teh. KO TEH. air cham tk ada, KO TEH ada lah.” yg si badang sambung. "ha amal, kau ni pun.. kau ingat ni old town coffee apa.. cakap lah kat abg tu, kau nk koteh. adoi" (dgn nada yg kuat) satu kedai pandang kut. Bongok betul manusia dua org ni kan?


Sebagai adik dia, aku pun tegelak la dengar dia cita walaupun tk da la lawak mana. tp disebabkan ia agak bodoh. aku pun gelak la. aha cb! cb! :) . aku tya, “yg pakcik tu apahal? ingat koteh ja? lain tak ingat!” abg aku jwb, “dia gay kut. aha. gay gay pun anak 7. gila banyak betul dia usaha. hahaha”


blablabla cita lain plak timbul..


aha.

terima kasih baca cita bodoh ni.


(;

2 comments:

wobot.suke.bebel said...

ouh ho...
ak mst cube air ko teh tuh.
hahhahahahha...
awsome

well..
i link u..
do 'lalu lalu' at ma blog eh?

deyda said...

silalah cuba air ko teh
:D