Sunday

misleading situation

cerita ini berlaku diantara aku, my dad dan mak ehe.

ayat2 yang keluar suma sebijik.

tak main edit2.


aku – D

my dad – A

my mak – M


D : dad, I nk beli kasut sekolah.

A : ok ok nnt I bg duit.

D : 150 tau. rabu ni nak pegi beli dgn kakak I baru kenal ahah.

A : kasut u serat ja kan?

D : tak lah 150.

A : aiya dealing macam mana? hari tu cakap hundred.

D : tukar2 harga hehe J

A : macam tu pulak?

D : ala sekali sekala, setahun sekali.

A : ahh banyak lah u girl.

D : mana ada banyak, I sorang ja kan.

M : ya lah, jaga kau mcm jaga ramai orang.

D : eh mak kata kalau org tengah cakap jangan menyampuk.

A : hahaha.

M : amboi melawan. tak payah bg dia bang.

D : hari rabu tau dad.

A : apa tak dengar?

D : ak alahhh.


aku pun pegi kat telinga bapak aku.


D : HARI RABU TAUUUUUUUUUUUUUUUU!

A : ya lah. yang u ni jerit tu apahal?

D : tadi kata tak dengar kan. bagus lah sekarang dah dengar.

A : u ni don’t play the fool.

D : ok I tak fool, I clever yeh? hahaha.

A : eh u nk keluar dgn kakak mana plak ni?

D : alaa ada la. nama dia nabila. kenal kat myspace ja.

A : I pon nk buat myspace lah. boleh kenal dgn anak angkat baru tu.

D : ah tak payah! tutup cerita. hari rabu 150. sekian terima kasih. assalamualaikum.

A : hoi nak pegi mana tu?

D : online!

A : tk da keja lain.

D : mana ada keja, belaja lagi lah atuk oi.

A : whatever bulls.

D : hoi ayat I tu. okay I nk on jangan kacau.


lepas tu my dad panggil..


A : eh girl sini skejap.

D : apa mau?

A : buat kan I air.

D : ish tadi tk nk ckp awal2. dah separuh tangga ni baru nak cakap. nak air apa?

A : kopi o ya. u kan orang gaji i. best tu. buat air secawan dapat 150.

D : blah la u dad. jap ya.


lepas buat air..


D : nah. ni nak kena buat apa lagi ni? last offer lpas tu I busy dah.

A : dah tak da apa. to be told later klau ada apa2 ya orang gaji.

D : ceh! smpai hati u..


aha sudah sudah.

penat kalau nak cerita psal my dad aka bapak tersayam.

ahah.

selepas itu naik atas post bnda ni.

:) aha –dah habis-

2 comments:

wobot.suke.bebel said...

ouh..
ayah n anak yg ting tong..
gud lah !

hey da link n followwww...
=)

Riot Rebel said...

rpt seyh hbgn kaw ngan parents kaw .
he2 xD